Alle hundeeiers mareritt – hoggorm

I går opplevde jeg alle hundeeiers mareritt, Lio ble bitt av hoggorm 🙁

Jeg og mamma var ute på tur med alle fire hunden da det skjedde. Jeg så ikke ormen, men Lio kom løpende mot oss, satte seg ned og slikket på bakbeinet. Når han reiste seg opp skrek han og hinket rundt. Jeg tok en rask sjekk uten å finne noe, men vet at hoggormbitt ikke er så lett å oppdage. Ante ikke om det bitt eller en skade, men Lio ville ikke trå på beinet. Vi hadde parkert ved en bom vei og gått innover. Viste at det var folk på en hytte vi hadde passert så mamma tok med Amigo dit for å låne bom nøkkel og hente bilen. Men flaks skal man ikke ha, så de var selvsagt ikke der lengre. Jeg bar Lio et stykke og så møtte mamma oss og vi bar han mellom oss med jakka  som båre. Lio ville ikke trå på beinet og aksepterte fint å bli båret i jakka. Strevsom tur men vi kom oss til bilen og var hos dyrlegen en drøy time etter bittet.

Han ble lagt på drypp og deretter var det hjem og følge med utover kvelden. Det er de første 8-12 timene etter bittet som er kritiske. Foten er veldig hoven og vond, så han ligger bare rolig i hundesenga.

Selv om beinet er veldig vondt så er han utenfor fare (heldigvis). Har veldig vondt av han og bakbeinet er dobbelt så stort som normalt. Hevelsen kan sitte i 3-4 dager iflg. dyrlegen.

Han skal holdes komplett i ro 14 dager og deretter rolig opptrening. Det anbefales ikke å gi smertestillende pga giftet fra bittet, så det var en hard natt. I dag virker han litt mer pigg, men vil ikke trå på beinet eller gå ut av senga. Han har spist maten sin og drikker litt vann. Det er gode tegn.

Vanskelig å få frem hevelsen på bilde, men den er ganske stor.

bilde 1

På drypp hos dyrlegen

bilde 2

Hovent vondt bakbein

bilde (15)2

1 tanke om “Alle hundeeiers mareritt – hoggorm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *