Apport

Jeg og Lio trener jevnt og trutt på apport. Mulig vi prøver oss på apportbeviset under Fellesutstillingen neste lørdag.

Nå har vi startet å trene med dummy som har vinger på. Det er spennende og uvant synes Lio. Han kunne gjerne tenke seg å tygge litt, men det er ikke lov.

Ting går veldig greit, men jeg sliter med å få han til å sitte på avlevering. Siden det ikke er noe krav, så har jeg ikke stresset med det. Status akkurat nå er at han sitter ved siden av meg, jeg kan gå og legge ut bukken, han venter på kommando, spinner ut og henter. Kommer inn og kontrollert avlevering stående.

Det vi må trene på fremover er lengre avstand og at bukken legges uten at han ser det, slik at han må søke etter bukken. Når dette er på plass skal vi starte å trene med flere bukker og varierende vanskelighetsgrad.

Må trene litt med tørket rype før apportbeviset skal tas. Når jeg starter med et nytt objekt/dummy så starter jeg alltid med sitt og hold, før vi deretter går over til enkel apport hvor han ser fuglen. Grunnen til dette er å introdusere nye ting forsiktig og under kontroll. Det er fort gjort at de tygger på fugl, og det vil jeg unngå at han lærer. Så derfor starter vi under sitt slik at jeg kan korrigere om han prøver å tygge.

IMG_7127.JPG

This entry was posted in Apport. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *