Dressur med stor D

Vi har ikke ligget på latsiden etter jakta.

Har fått plass på alle jaktprøvene jeg har meldt på, så nå blir det full rulle de neste tre helgene. Det er høyfjell til helga og deretter to lavlandsprøver. Spennende, spennende

Er veldig spent på denne helga, siden jeg under jakta hadde et dilemma. Skal jeg fokusere på ro i oppflukt eller prøve å skyte en rype for Amigo ???
Etter litt diskusjon med meg selv og andre gikk jeg for å skyte. Noe som betyr at han har løpt litt etter og ekstra ergelig at jeg ikke traff heller.

Så disse dagene har blitt brukt til dressur, dressur og dressur. Så får vi se om det holder i helga. *kryss fingrene*

Hva har vi så gjort ?

Onsdag var vi ute i skogen og trente avstandssitt med provokasjon. Jeg hadde med en ball og start pistol. Når Amigo kom opp på siden av meg så kastet jeg ballen i træne og ropte sitt samtidig som jeg avfyrte skudd. Hunden ser ikke ballen, han hører bare noe rasle/bråke fra trærne (fugl) og så kommando og skudd. De pleier å bli ganske heite av det …..gjorde den øvelsen en del med Toya i hennes yngre glansdager. Øvelsen gikk veldig bra.

Vi hadde også gå bak løs på deler av turen.

I dag har vi tatt en liten økt på grusbanen siden vi har vært på bursdags feiring hos mamma. Trente lineføring i bånd og løs. Deretter sitt og dekk. Før jeg la han ned i dekk og slapp løs Toya. Lekte litt med henne og kastet apport bukken til henne. Stor provokasjon for Amigo, men han ble liggende (flink gutt).
Han fikk hente bukken to ganger etterpå han også.

Tok frem noen godbiter og kastet de bortover banen. Sa «ja» og så sitt når han nærmet seg godbitene. Det fungerte også fint, men skal ikke trene for mye på det. Han skjønte cluet fort og ville ikke rase bort til godbitene etterhvert.

Veldig fornøyd med dise to øktene. I tillegg har han sovet i bur om natta.
Trener også «teppedressur», det vil si at han skal ligge et sted (bur, teppe sitt, annen plass) og kjede seg litt. Tanken bak disse tingene er at han ikke skal «gå oppå» meg og ta meg som en selvfølge. Han skal kjede seg litt og deretter skal vi ha det morsomt når vi trener. Ros er selvsagt viktig. Merker at han er mye mer lydhør og oppmerksom på meg. Lover bra. Så dette blir spennende 🙂

3 tanker om “Dressur med stor D

    • Ann-Kristin: Det er bare å bli med. Må trene masse, masse, masse denne uka !

      Bente: Tusen takk. Prøver etter beste evne å trene variert slik at det ikke skal bli forutsigbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *