Dressur og fremdrift

Som nevnt tidligere så er terminlisten kommet og man skal snart avgårde på fjellet for å trene – så da er det på tide å fiske frem igjen dressuren.

Tidligere i høst nevnte jeg at jeg skulle være flink å vedlikeholde dressuren og ikke la ting skli ut …..og hva skjedde? Jo, det ble dårlig med dressur gitt …… Men nå må vi komme igang igjen. Ikke noen bønn.

Så i dag har vi gått en god tur her på Jessheim i bånd med to innlagte dressur økter. Trente lineføring og kontakt. Det gikk veldig bra. Han holder super kontakt. Går litt skjevt og sitter skrått, men shit au. Han husket dekk og bli liggende/sittende. Apporten var han ikke motivert for på første økt. På andre økten var plutselig apport morsomt igjen og han grep hver gang. La også ut bukken og den hentet han. Når han setter seg foran meg, så er han litt rask med å slippe bukken. Løste dette med å ikke belønne og gi ny kommando. Amigo tar ting raskt, så han skjønte fort at han skulle holde bukken selv om jeg klapper han. Flink gutt.

Vi har trent litt sitt innemellom og den sitter ganske bra 🙂 Trente litt sitt mens vi var på tur også. Han klasker rompa i bakken. Godt å se. På økt nr to tok jeg frem fløyta og tok 2-3 sitt med kommando + fløyta. Skal starte å lære inn sitt på fløyta. Synes det gikk overraskende bra. Litt morsomt at Toya setter seg på fløyta også, hun husker fortsatt (når hun vil *kremt*).

Toya fikk selvsagt trene hun også. Lineføring og samme øvelser som Amigo. Godt for han å stå bundet og se jeg trene med Toya også. Har troen på at hun har godt av stimuli og trening også. Selv om hun er pensjonist og får lov å løpe etter fugl, så trenger hun å bruke hodet.

Vel hjemme igjen fant jeg frem klikkeren og han husker fortsatt at klikk = belønning kommer. Skal få somlet meg til å starte med targetstick snart ….skal bare først ……

Synes vi hadde en bra økt. Ikke så mye vi trente, men det er vel nettopp det. Trene ofte og lite, sånn at vi ikke blir lei. Jobbe videre med lineføring, sitt på fløyta og apport. Så skal vi jobbe med stå under marsj og sitt/dekk/sitt etterhvert. Må ha noe å jobbe mot. Samt avstand sitt med provokasjon.

En må bare sparke seg selv igang.

Planen for vintern er å mengde trene. Jeg har så langt fulgt råd om å ha han minst mulig i fugl og ikke så mye felt trening. Jeg ser tankegangen, men jeg tror ikke det fungerer for oss. Amigo trenger erfaring og det får han kun ved å trene på fjellet. Han trenger nødvendigvis ikke finne fugl hele tiden, men han trenger mer jaktlig erfaring. Erfaring med lett fugl, fugl som trøkker, holde kontakten, reviering, vindbruk, søksbredde etc

Med andre ord er planen å være masse på fjellet i vinter og forhåpentligvis jaktprøver i slutten av mars og april. Men vi får se hvordan treningen går først. Jeg har jo så stor tro på Amigo, han er en hund som kan nå langt, om vi bare får alt til å klaffe.

Jeg gleder meg til å komme på fjellet og se hvordan han går. Om han er seg selv igjen eller om han fortsetter tullet fra i høst. Jeg håper han er normal igjen og at vi kan jobbe videre. Gleder meg til å ta fatt på den oppgaven. Tror vi begge har godt av å være masse på fjellet.

1 tanke om “Dressur og fremdrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *