Dressurkurs og andre boller

For å gjøre en lang story kort så har jeg jo ikke fått premiert Amigo og det er på tide å innhente hjelp. Min måte å trene på har ikke gitt ønskede resultater (premie), så da må man se hva man gjør feil. I dag har vi vært på dressurkurs i Nittedal hos Anders og Kjetil. Det burde jo være grei sak, Amigo var flink på konkurransekurset før påsken så det burde være barnemat……
Starter ganske bra, litt ukonsentert på lineføring men sitter greit med provokasjoner som vinger og valp som løper rundt. Men derfra gikk alt rett vest. Etter litt mer lineføring så sprakk Amigo på bli sittende og starter litt baluba med noen av de andre gutta. Sånt er overhode ikke akspetabelt og null toleranse for sånne ting. Ikke nok med det, han sprekker jaggu meg engang til etterpå *arg*
Så eier ble litt forbanna, rød i pappen og utrolig skuffa over egen hund. Dette var et gedigent tilbakesteg og så «tett i pappen» har jeg aldri opplevd han før. Fikk høre at det var høyløpsk tispe der, men det er ingen unnskyldning.

En får bare brette opp arma og jobbe videre. Fått en del tips og litt hjemmelekser.
– «teppetrening» Jeg kaller det teppetrening og det går ut på at hunden skal ligge i bur/senga/et sted og der skal han ligge. Ligge og kjede seg rett og slett. Så kan man ta hunden ut og trene – da skal det være full fokus og moro med meg. Han skal ikke få lov til å være oppå meg hele tiden.
– To treningsøkter om dagen. 80% lineføring og 20% apport.
– Apport: ta av fjærene på dummyen min og starte på nytt
– Jeg må slutte med dobbelt kommandering (stemme + håndsignal). Sitt er sitt!

Så jeg har funnet frem buret og der skal han ligge når han får beskjed om det. Har døra oppe som ekstra provokasjon.

Nå blir det andre boller fremover!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *