Foring med kjøtt

Det er to typer kjøtt som er fullverdig hundemat som jeg vet om. Det ene er Vom og Hundemat (VH) som er rått kjøtt og det andre er Norwegian Polar (NP) som er varmebehandlet kjøtt.

Jeg har i ett år brukt VH og nå har jeg startet med NP.
Tenkte å dele litt erfaringer.

Desember 2009 bestemte jeg meg for å prøve å fore 100% med Vom og Hundemat etter å ha brukt det litt innemellom periodevis sammen med tørrfor. Som sagt som gjort. Brukte dette frem til november 2010 med unntak av tørrfor to uker mens hundene var på kennel. Merket egentlig ikke noe særlig forskjell på hundene i form av pels, labber og jaktmessig. Mindre avføring, men det var det eneste. November 2010 ble jeg litt lei, så da startet jeg med litt tørrfor igjen.
Har brukt det litt uttover vinteren og våren, men Toya begynte å kaste opp når jeg gav VH etter en periode med tørrfor. Gjentatt seg flere ganger, så da kuttet jeg det helt ut.

Siden jeg har tro på naturlig foring så bestemte jeg meg for å prøve Norwegian Polar. Kjøpte 20kg på tirsdag og nettopp startet opp. Så kan ikke si noe om resultater enda.

Tenkte uansett å komme med en liten oppsummering foreløpig.

Vom og Hundemat hentet jeg selv i Trøgstad som er utsalgs stedet, hentet kjøttet ferskt og pakket det hjemme.
Siden Toya fort legger på seg måtte jeg veie maten. På øyemål ble det til at jeg gav for mye. Pga dette ble jeg etterhvert litt lei.

NP hentet jeg hos ei hyggelig forhandler i Lillestrøm. 20kg blokken er delt i 1kg biter. Siden foret er varmebehandlet (og tilsatt mais) så har dette lengre holdbarhet enn VH, samt mindre risiko for smitte/hygiene siden det ikke er rått.
1kg blokka er lett å dele opp i mindre biter og jeg slipper dermed å veie maten. Det virker også som maten er mer kompakt, slik at hundene bruker lengre tid på dette enn VH som slukes ganske fort.

Siden jeg har Jacque på besøk som spiser VH, så har jeg gitt han dette (hadde noen pakker i frysern) og NP til mine.
Tok noen bilder, slik at man kan se forskjellen.

Ca 250g av VH og NP

Vom og Hundemat

Norwegian Polar

Har ikke brukt NP lenge nok til å si om det fungerer greit. Men jeg synes så langt at dette er et lettere for å bruke/håndtere for meg. Blokka er lett å skjære opp i mindre biter og hundene liker det veldig godt. NP koster litt mer enn VH men pris har ingen betydning for meg. Lettere å hente i Lillestrøm enn Trøgstad også. Så jeg håper NP fungerer greit.

2 tanker om “Foring med kjøtt

  1. Jeg forer vogh, og er kjempefornøyd. Synes også av bildene her ser jo vogh mye friskere og mer appetittelig ut enn NP. Har prøvd NP i en kort periode, men likte det ikke. Men håper det fungerer fint for deg.

  2. Spennende å høre hvordan det går med Norwegian Polar. Jeg har samme erfaring som deg når det gjelder V & H, veldig fetende….. Har hjulpet at jeg har vannet det ut så mengden mat blir litt mer, men holdbarhet osv. gjør at jeg er litt tilbakeholden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *