Helsestatus Toya

Tenkte å gi en liten status på Toya.

Kort oppsummert så ble hun skadet søndag 26.august. Vi var på hytta og du kan lese mer her
Når vi kom hjem søndagen så ville hun ikke gå opp trappa på Jessheim og haltet. Dagen etter var hun pigg og så reiste jeg bort en uke (bryllup i Spania for broren min). Så at hun var litt stiv, men ikke halt.

Fredag 7.september dro jeg til Bjørkelangen og da hadde hun vært 2 uker i bånd. Vi gikk en times tur og de siste 100meter før vi kom tilbake til bilen haltet hun. Ville ikke trå på beinet den dagen og ikke dagen etter. Da begynte jeg å lure og dro innom dyrlegen. Der ble det konkuldert med at hun mest sannsynlig hadde avrevet korsbånd, basert på måten hun trakk beinet oppunder seg. Les mer her
Fikk smertestillende og beskjed om å holde henne i ro to uker.

Hun har ikke haltet siden lørdag 8.september.
To uker etter dro vi til dyrlegen tirsdag 25.september. Les mer her
Der ble det konkludert med at hun hadde delvis avrevet korsbånd. Basert på utvending undersøkelse.

Jeg bestemte meg for å dra til en ortoped for å sjekke og få en uttalse. Om korsbåndet var delvis røket eller helt røket ville jeg ha mest mulig fakta på bordet for å bedømme hva jeg skulle gjøre. I hele denne perioden fra 8.september samlet jeg info om korsbånskader fra hundeform, veterinærvenner og folk som har hatt skader på sine hunder.

Mandag 8.oktober var vi hos ortoped på Oslo Dyreklinikk. Les mer her
Toya ble friskemeldt og hun ble tatt av smertestillende. Etter en uke uten Previcox så slapp vi henne løs 5-7 min. Har økt tiden gradvis og nå, 5 uker etter vi startet å slippe henne forsiktig, løper hun løs en time. Hun er verken halt, stiv eller noe. Det er utrolig deilig 😀

Jeg lurer jo fortsatt på hva som skjedde. Er det et delvis avrevet korsbånd som vil ryke? Eller var det noe annet? Umulig å si, så en får være glad for hver dag man har. Er utrolig godt å se Toya så pigg og rask. Har vært noen tøffe uker hvor jeg lurte mye på hva jeg skulle gjøre. Jeg håper at hun holder seg frisk og rask lenge. Hun er super vofsen min og jeg er så vannvittig glad i henne.

2 tanker om “Helsestatus Toya

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *