Hund & Fritid

Her om dagen kjøpte jeg hundebladet Hund & Fritid. Tidligere så abonnerte jeg på dette bladet, men det ble etter hvert så mange blader så jeg valgte å kutte det ut. Men nå fikk jeg lyst til å prøve det igjen. Alltid godt med nye impulser og påfyll. Lurer på om hundene er så snille at de kjøper noe sånt i julegave til meg 🙂

Er lenge siden jeg har lest Hund & Fritid, men synes siste nummer var bra. Stod en reportasje om Inger-Marie Haaland som er hundekjører. Veldig fin artikkel. Jeg kan ikke så mye om hundekjøring, men vi har masse å lære av hundekjørerne. I tillegg til bra artikkel synes jeg det var fine bilder som viser samspillet med eier og hund. Selv om hundekjørerne har mange hunder, så skal de ha kontakt med alle. For noen år siden var jeg på foredrag med Robert Sørli etter at han vant Iditarod. Som han sa, man skal ha god kontroll på spannet når man skal kjøre på vidda, svinge i bratte nedoverbakker og kjøre over isvann. Litt sprøtt å tenke på at man står bak på sleden og skal med stemmen styre 10-16 hunder foran deg i fult driv. Snakk om å ha kustus på hundene.

Var en fin artikkel om Nitro gruppa også. Jeg har hørt om gruppa, men ante ikke så mye om bakgrunnen. Men det gjør jeg nå. Det er min store skrekk at en av hundene skal bli borte. Håper jeg aldri opplever det. Det er i hvert fall betryggende å høre at det finnes så mange frivillige som stiller opp når et kjært familiemedlem blir borte. Og at de aller fleste kommer trygt hjem igjen.

Har ønsket meg krimbøker fra Jan-Erik Fjell til jul og da var det ekstra morsomt at bladet avsluttet med en artikkel om han. Nå fikk jeg enda mer lyst på bøkene hans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *