Hva skal vi trene på?

I dag har vi vært på 45min tur i skogen bak meg, samt en liten kveldsjoggetur.

Vi har noen ting vi må trene mer på. Nevnes i tilfeldig rekkefølge. Tar gjerne i mot tips 🙂

 1. Inkalling.
  Denne fungerer ca 80% og vi må helt klart gjøre noe her. En ting er at jeg vanner ut kommandoen ved  rope når han ikke kommer. Det må jeg slutte med. her har jeg nok syndet en del….skjerpings.
  Trene innkalling på korte avstander slik at vi lykkes. En annen ting er at han ofte stopper rundt 10meter foran meg, enten for å tisse, snuse eller rulle seg (når det er snø). Jeg vet ikke om han prøver å dempe meg eller hva. Skal gjøre forsøk på å sette meg på huk under innkalling for å se om det gjør at han kommer helt inn. Noen ganger kommer han helt inn, mens andre ganger. Skal følge mer med og sjekke ut når han gjør hva. Det må vi også rydde opp i. Synes en god innkalling er veldig viktig og jeg har prøvd litt halvhjertet å jobbe med dette tidligere. Men nå skal vi gjøre alvor ut av ting.
 2. Apport
  Har trent litt apport i det siste og dette er helt klart en ting vi må trene mer på. I dag kastet jeg bukken 10meter foran oss på stien og lot Toya hente først. Deretter Amigo som gjør alt riktig. Så er jeg såpass dum at jeg da kaster en vanskeligere apport, Toya henter og Amigo freser ut, kaster bukken rundt og ruller seg …… Så tidvis er apport bare lyst og lek, han har ikke helt skjønt at det er en jobb/kommando. Jeg må passe på å ikke gå for fort frem. Samt øke provokasjons graden med forstyrrelser rundt/trene på nye steder. Amigo elsker å bære på ting, så apport er en morsom øvelse vi skal jobbe mere med og få 100% på plass.
 3. Avstands sitt
  Vi har i sommer lagt ned mye arbeid og sitt fungerer rundt 95% på trening. Veldig fornøyd med den. Så nå skal vi øke avstanden enda litt mer, få en enda raskere sitt og trene med provokasjoner.
 4. Lineføring/vanlig dressur
  Han holder veldig god kontakt, så ska jobbe videre med lineføring. Trene inn stå under marsj. Når den er på plass burde vi trene inn hopp og hinder og kanskje melde oss på en lydighetskonkurranse til sommeren om vi klarer å jobbe målrettet mot det. Kunne vært morsomt, men er ikke prio 1.
 5. Jakt erfaring
  I år skal vi trene masse på fjellet. Han trenger ikke være i så innmari mye fugl, men det er viktig at han får masse erfaring. Kontra i fjor hvor vi kun var en helg på fjellet (som gikk veldig bra forøvrig) og mottoet var å trene minst mulig i fugl for at han ikke skulle bli for heit. Nå skal vi satse på erfaring. Han trenger å lære seg å takle fugl under ulike forhold, ryper som trykker, ryper som er lette, singel fugl og flokk.

Det var vel hva vi skal ha fokus på fremover. Vi trente mye dressur i sommer og tidlig høst, så vi skal nøste ting frem igjen. 2012 skal bli vårt år 🙂

 

2 tanker om “Hva skal vi trene på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *