Klikker trening, leksjon 3: Targetstick

Det tar litt tid med meg, men i dag kom vi igang med Canis leksjon nr 3, Targetstick.

Fra Canis:
«Adferden vi skal begynne med i dag er å lære hunden å berøre en såkalt target stick med snuten. Dette er faktisk en veldig nyttig ting å lære hunden. Når hunden har lært å dytte på target sticken med snuten kan du plutselig styre hunden akkurat dit du vil ha den. Du kan dermed bruke target sticken til å lære inn en masse andre morsomme øvelser.Men først må vi lære hunden å berøre target sticken»

Jeg har ingen targetstick, men bruker en ridepisk i lær som jeg fikk til konfirmasjonen min. Jeg fikk hest til konfirmasjonen og en pen ridepisk med inngravert navn. Aldri brukt den til noe som helst og den fungerer strålende som targetstick. Man tager hva man haver eller noe sånt 😆

Trinn 1 er å hold target sticken rett foran nesa til hunden og vente. Første gang vil hunden sannsynligvis lukte på den av ren nysgjerrighet – klikk og belønn. Gjenta dette flere ganger. Etter et par forsøk vil kanskje hunden vente en stund med å berøre pinnen og prøve å få tak i godbiten på andre måter. Bare vær tålmodig, og pass på at du ikke i utålmodighet fører pinnen bort til nesa til hunden.

Jeg startet med Amigo. Han snuste på den og jeg klikket. Han skjønte det ganske fort og det er morsomt å se. Innimellom satt han bare og så på meg, men han skjønte at klikket kom når han snuste på pinnen. Tok 3 små økter på rundt 30-60 sekunder hver. Den siste økten flyttet jeg meg litt rundt, slik at det ikke er på samme sted hele tiden. Om jeg snudde meg rundt så fulgte han etter og snuste på pinnen = klikk og belønn. Utrolig morsomt. Synes han tar det ganske raskt 😀
Det er gøy å se at de skjønner tegninga.

Toya fikk også prøve seg. Som nevnt tidligere har jeg delvis trent Toya med klikker før. Hun kan en del sirkus kustner som delvis er lært via klikker. Var veldig spent på om hun ville skjønne targetsticken, men det gjorde hun jaggu meg 😀 Kom ikke her og si at gamle hunder ikke lære. Hun brukte naturligvis lengre tid enn Amigo, men med tålmodighet gikk det. Hun vekslet mellom å snuse på pinnen og vise meg alle øvelser hun kan (sitte bamse, spill dø, high five, slå med ene labben, snurre rundt og bjeffe litt). Hun fikk også 3 små økter og hun begynte uttover i øktene å snuse fortere på pinnen, så tydelig hun skjønte at det var greia.

En liten og morsom økt.
Skal ikke bli flere uker til neste gang ……jeg lover.

 

1 tanke om “Klikker trening, leksjon 3: Targetstick

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *