Korsbånd skade

Da er det et faktum, Toya har delvis avrevet korsbånd 🙁
Det var noe dritt ……

Var hos min faste dyrlege i dag. Han kjenner Toya og meg godt, så derfor jeg dro dit. Hun ble dopet ned, da hun hater å være hos dyrlegen og det er vanskelig å sjekke henne når hun spreller som en fisk på bordet. Konlusjonen er at korsbåndet ikke er revet av, men delvis.

Man har flere alternativer
1) Leve på smertestillende og gå i bånd (ikke aktuelt)
2) Leve på smertestillende og med rolig opptrening kanskje muligheter til å være løs. Her må man bare se ann hvordan det går å ha henne litt løs. Ingen garantier for at det går.
3) Operasjon. Koster en del penger, men penger er heldigvis ikke noe tema her i huset. Spørsmålet er om hun tåler en operasjon og om det vil berike livet hennes. Hun er en gammel hund, så hun er litt i grenseland iflg dyrlegen.
4) Avlive (ikke aktuelt)

Så jeg står igjen med alt 2) og 3)
Jeg samler inn informasjon, erfaringer og råd fra andre jeg kjenner som har opplevd dette, veterinærer og andre. Har du å bidra med så send meg gjerne en mail på monica@jakthund.net
Blir glad for alle innspill

Jeg veier alltid hundene når jeg er hos dyrlegen og Toya har faktisk gått ned 2 kilo siden i sommer 😀 Det er gode nyheter. Virker som Hill’s J/D med lavt kaloriintak virker bra.

This entry was posted in Helse, Hverdags. Bookmark the permalink.

4 Responses to Korsbånd skade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *