Korsbånd skade

Da er det et faktum, Toya har delvis avrevet korsbånd 🙁
Det var noe dritt ……

Var hos min faste dyrlege i dag. Han kjenner Toya og meg godt, så derfor jeg dro dit. Hun ble dopet ned, da hun hater å være hos dyrlegen og det er vanskelig å sjekke henne når hun spreller som en fisk på bordet. Konlusjonen er at korsbåndet ikke er revet av, men delvis.

Man har flere alternativer
1) Leve på smertestillende og gå i bånd (ikke aktuelt)
2) Leve på smertestillende og med rolig opptrening kanskje muligheter til å være løs. Her må man bare se ann hvordan det går å ha henne litt løs. Ingen garantier for at det går.
3) Operasjon. Koster en del penger, men penger er heldigvis ikke noe tema her i huset. Spørsmålet er om hun tåler en operasjon og om det vil berike livet hennes. Hun er en gammel hund, så hun er litt i grenseland iflg dyrlegen.
4) Avlive (ikke aktuelt)

Så jeg står igjen med alt 2) og 3)
Jeg samler inn informasjon, erfaringer og råd fra andre jeg kjenner som har opplevd dette, veterinærer og andre. Har du å bidra med så send meg gjerne en mail på monica@jakthund.net
Blir glad for alle innspill

Jeg veier alltid hundene når jeg er hos dyrlegen og Toya har faktisk gått ned 2 kilo siden i sommer 😀 Det er gode nyheter. Virker som Hill’s J/D med lavt kaloriintak virker bra.

4 tanker om “Korsbånd skade

  1. Huff, jeg kjenner litt på hvordan du har det… Det er ikke bare bare å velge operasjon på en gammel hund, men på den annen side, er operasjonen vellykket, så kan hun ha mange gode år igjen :/ Det er ikke lett i det hele tatt det der, håper du faller på et valg du føler deg komfortabel med. Klem fra meg!!

  2. Det var virkelig ikke gode nyheter! :/

    Oppdretteren til Decoy har ei tispe som er 10 år nå, hun ble operert for korsbåndskade i fjor på ca denne tiden. Det var den tradisjonelle metoden som ble brukt. På henne fungerte det supert, og hun er i storform nå. Såvidt jeg husker så hadde hun ikke mye vondt etter operasjonen heller, og de hadde sin fulle hyre med å passe på at hun ikke hoppet opp og ned fra møbler. Dog var hun jo to år yngre på operasjonstidspunktet, men jeg tenker man må se an formen til hunden, om det er greit med et forsøk eller ikke. Hun kan jo enda ha flere år igjen liksom. Nei, skikkelig vanskelig valg du har nå …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *