Super hundene mine

Vel, dette blir en kvalmt skryteinnlegg over hvor glad og fornøyd jeg er med super hundene mine. Så da er du advart.

Toya er blitt en voksen dame som har sine meninger. Hun kan kanskje være en stille, beskjeden og usosial hund, men hun setter sine spor likevel. Hun har vært med på masse rart og tar alt på strak arm. Toya er en hund man kan ta med seg på alt mulig rart og hun fikser det. Et godt eks er da vi var 8 uker i Kr.sand. Toya hadde aldri tatt tog eller vært i byen før. Vi reiser fra Oslo S og tar toget i nesten 4 timer og så var det gjennom byen, inn på et hotell og der satte jeg fra meg henne mens jeg gikk på jobb. Hun har vært med på Villmarksmessen i neste alle år og hun kan ligge løs i senga der uten at jeg er tilstede. Hun er så enkel og grei, det er aldri noen problemer med Toya. Og det er utrolig deilig og en egenskap jeg virkelig verdsetter.

Selv om hun er blitt 10,5 år er hun fortsatt sprek. Hun henger og biter i båndet som en unghund, hun får raptus og leker, hun ser at Amigo får ros for å hente leker så da gjør hun det samme. Hun klikker i vinkel når jeg står på ski i nedoverbakker og henger i votten min. Hun hører litt det hun vil og nyter livet som pensjonist.

Farten og formatet henger sammen med alderen og det går ikke like fort lengre, men Toya er en seig dame som aldri gir seg. Hun jakter og jobber. Hun er en hund som vil trekke til the bitter end og enda litt til. En skikkelig arbeidshest som aldri gir seg. Hun er æresmedlem og gullmedlem i trekkhundklubben. Å gå pent i bånd er helt umulig – selv etter 10 år.

Amigo kom til meg for 2 år siden og makan til sjarmør …..Er det noen som kan sjarmere en gråstein er det han. Amigo er utrolig sosial og glad. Han er en virkelig glad hund. Om man har sett den Stratos reklamen så minner Amigo meg om den blå kua, som danser og er så glad med glimt i øye. Det er mye «armer og bein» med Amigo, han holder på.

Husker ikke om det er et eller to år siden, men da var vi i bursdags selskap for fettern min. Vi var vel rundt 10 personer og vi satt rundt stuebordet, noen i sofaen og andre i stoler rundt bordet. Praten gikk livlig og jeg oppdaget Amigo. Han startet hos en person og fikk kos. Han kommer og bare presser seg frem og forlanger kos. Når den personen var lei gikk han til neste mann. Og slik fortsatte han rundt hele bordet. Utrolig morsomt å se og det er typisk Amigo. Han bryr seg ikke om hvem som koser bare han får kos.

Amigo er alltid blid han. Alltid glad og fornøyd. Og litt av et skue da han henter ting. Han elsker å bære og helst ting som ikke er lov. Så han går stadig å henter sko, sokker fra skittentøys kurven, vanter på benken etc Og han er så stolt at han nesten går ut av sitt gode skinn og det er umulig å ikke si at han er flink. Makan til stolt hund.

Han har hatt en stor lærekurve på disse to årene sammen med meg og Toya. Han har et veldig godt hundespråk og går fint sammen med det meste av hunder. Det er veldig deilig. Han har fått Toya til å leke – noe som er veldig imponerende da hun leker veldig skjeldent. Han og Dirk er blitt beste kompiser og det er bra.

Jeg er super fornøyd med Amigo har veldig stor tro på han. Han er en pen hund, frisk og bra gemytt. Jaktmessig er han også veldig bra og vi må bare få på plass noen småting, så er vi i mål der også håper jeg. Det er ingen hemmelighet at jeg har lyst på et avkom etter Amigo når tiden kommer at jeg skal ha ny hund. Jeg synes Amigo har så mange gode egenskaper som jeg vil ha med videre og jeg håper at flere ser det etterhvert også.

Buttom line er at jeg er super duper glad i smurfene mine og de betyr utrolig mye for meg. De gir meg masse glede, frustrasjoner og kjærlighet.

Superhundene

This entry was posted in Hverdags. Bookmark the permalink.

3 Responses to Super hundene mine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *