Trening, trening og trening

Vi ligger fortsatt ikke på latsiden. Her trenes og trenes det.

I dag har vi trent apport og jeg la ut for Toya først. Hun hentet begge to og så var det Amigo sin tur. Det gikk strålende.
Jeg tror og mener at apport er en fin øvelse for å øke samarbeid og kontakt. Blir en del apport trening fremover. Skal få kjøpt meg tørket rype som vi kan trene med også. Nå bruker vi bukk + en bukk med vinger på.

Til daglig kjører vi en del sitt og innkalling også. Føler at jeg har ganske god kontroll og kustus på Amigo, men det er alltid rom for å bli bedre.

Det er viktig at jeg ikke stopper opp med dressur arbeidet men fortsetter jevnt og trutt. Vinteren kommer fortere enn man aner. Har tenkt å prøve å trene litt mot lydighets konkurranser, for da har man noe å trene mot. Trenger litt motivasjon og mål.

Har funnet en del småe kuler på Toya *liker ikke*
Så får sjekke opp det.

Har fått plass på Trøgstad prøven lørdag og da skal Vidar føre han. Det blir spennende å se hvordan det går med en annen fører på konkurranser.

5 tanker om “Trening, trening og trening

 1. Så flinke dere er om dagen! Skal krysse fingra for dere i helga.
  Kulene til Toya er nok mest sannsynlig lipomer (fettkuler), det er vanlig hos hunder fra 7 år og oppover, spesielt om de har noen kg ekstra å bære på. Så jeg ville ikke uroa meg for mye:)

  • Takk for svar. Toya er overvektig så da er det nok mest sannsynlig fettkuler ja. Den ene kan jeg ta rundt, mens de to andre sitter litt mer inntil huden/kroppen.

   Får følge litt med de.

   Ja, vi trener og trener, så dette blir spennende 🙂
   Sitten er veldig bra, innkallingen er litt mer rusten. Der er jeg nok ikke helt konsekvent, bruker kom, her og fløyte. Så skal stramme inn litt der også.

   • Selvom du ikke kan ta rundt kulen så trenger ikke det bety at det ikke er en fettkul. Vi fjerna et lipom på Gaia som satt intramuskulært (i brystmuskelen), så de kan havne hvor som helst så og si. Så lenge kulen er avgrensa (at den kjennes rund ut) så ville jeg bare avventa. Så sant den ikke vokser enormt raskt så er hu jo dessuten såpass gammel at man må avveie om det er gunstig for helsa hennes å legge hu i narkose og få den fjerna. Det er flere risikofaktorer der enn å ha noen kuler på kroppen i den alderen.

    Skal krysse fingra for dere i helga da, virker jo som jakta gikk skikkelig bra, så dette lover godt 🙂

 2. Takk for svar Irina. De er runde ja. Da følger jeg bare med og venter. Som du sier, narkose er også en sak å vurdere å utsette henne for. Og så lenge de ikke er noe farlig spiller det ingen rolle.

  Ja, det blir veldig spennende neste helg, på jaktprøven. Nå til helga skal vi jakte på hytta og bare kose oss 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *