Utstilling og apport

Vært en effektiv helg 🙂

Lørdag startet dagen med utstilling i Nittedal hvor Lio fikk prøve seg. Resultatet ble Very Good.
Kritikken sier: Over middels stor med godt rase og kjønnspreg. Kraftig. Velskåret hode, godt uttrykk, sterk hals, velutviklet kropp, velvinklet foran og bak, gode bevegelser og godt gemytt. God hårlag. 

På ettermiddagen tok jeg og Kenneth med hundene og baby til skogs for å trene apport. Lio fikk prøve spor for første gang. Gikk et spor på ca 50meter hvor jeg hadde han i langline for å kunne justere om han ikke fulgte sporet. Men Lio fulgte sporet og hadde ikke noe problemer med det. Neste spor ble på ca 100 meter og han fikk gå på egenhånd uten line. Det gikk veldig bra. Hadde også to vannapport med frossen due og det gikk bra. Han har tendenser til å ville tjuvstarte. Ene gangen slapp han fuglen på land, ristet seg før han plukket den opp og kom inn. Avsluttet dagen med en søkapport som gikk bra. Rotet litt med å komme seg ut på fugl to, men det gikk greit når han først kom igang.

I dag har vi hatt generalprøve og trent sammen med Live, Andre og Yaro.
Søkapport med tint fugl for første gang. Flott søk og finner første fugl greit, kommer inn og vil egentlig ikke slippe fuglen. Jeg hadde ikke med sekken og puttet rypa i treningsvesten. Han blir litt opptatt av denne og jeg får problemer med å sende han ut etter fugl nummer to. Men med litt hjelp ut i terrenget går det fint. Vi tar en søkapport litt senere på dagen og da har jeg med stolsekken. Han henter første fugl og når jeg får lagt den i sekken har han ikke noe problem med å hente nummer to.

Vi gikk et spor på ca 200 meter og det gikk veldig bra. Er overrasket over lett og raskt han har tatt denne øvelsen. Spennende å se om det går like bra på prøven til tirsdag.

Lio har aldri hatt vannapport med båt, skudd og lang avstand. Vi hadde ikke med startpistolen men fikk trent på lang avstand og båt. Han tjuvstarter men svømmer bra og kommer inn med rypa. Vi har litt å finpusse på, som tjuvstart og avlevering, men alt i alt synes jeg Lio gjør en god jobb. Vi har ikke fått trent så mye som vi burde, men da har vi noe å jobbe med fremover.

This entry was posted in Apport, Hverdags, Utstilling. Bookmark the permalink.

One Response to Utstilling og apport

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *