Vi prøver flåtttabletten

Jeg skrev for noen uker siden at flåtten var kommet 

Dirk og Toya har fått expot mens Amigo og Lio prøver Bravecto, som er et nytt flåttmiddel.
Det er en tablett som skal fungere i 12 uker. Det er en tyggetablett og når flåtten suger seg fast vil den dø innen 12 timer. Ulempen er at flåtten må suge seg fast før den dør, så den kan rekke å overføre smitte. Flåtten bruker som regel 24 timer på overføre smitte/borrelia så den skal fungere uten at hunden blir smittet.

Den er testet ut i over 8 år før den nå i år ble lansert i Norge.
Toya og Dirk skal få om noen uker de også, når expot’n er på vei ut. Tabletten er blitt så populær at den er vanskelig å få tak i, den er til og med utsolgt på hovedlagret. Jeg fikk tak i en tablett til Amigo for en uke siden og en til Lio i dag. Så da er alle fire beskyttet mot flått. Tabletten skal visstnok komme inn igjen i uke 28.

Vi får se om hundene får noe flått med denne. Veldig greit at det er en tyggetablett og at den holder såpass lenge som 12 uker.

flatt flatt2

 

4 tanker om “Vi prøver flåtttabletten

  1. Hm, dette har jeg så vidt hørt om. Håper du skriver om dine erfaringer med denne.
    Jeg har brukt dråper men med en badeglad frøken varer de jo ikke så lenge.

    • Skal skrive litt om erfaringer underveis. Etter at hundene har fått behandling har jeg ikke funnet noe mer flått. Vi bor ikke i flåttområde, men jeg skal følge med og holde dere oppdatert.

  2. Heisann, jeg har gitt min Charlie en slik tabelett ,det virker som om ikke flåtten fester seg,men han har hatt mange flått i pelsen .Og da blir jeg litt engstelig ,for å ha han på fanget .Hva om de kryper på meg og biter seg fast ????

    • Er du i område med mye flått ville jeg ha børstet gjennom hunden slik at du får flåtten bort. Håper du blir fornøyd med tabletten. Vi bruker den fortsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *