Sommerferie

Litt sen blogg, men her kommer noen bilder fra sommerferien. Vi har hatt en fin sommerferie.
Vært på Kråkerøy, Ljørdalen og en svipptur på Skeidkampen. Kenny har lært seg å svømme 🙂

Posted in Hverdags | 1 Comment

A-hofter

Kenny har A-hofter.
Det var en utrolig god nyhet å få.

Posted in Helse, Hverdags | Leave a comment

Apport

Har vært på hytta og jeg tok noen bilder under apporttrening. De to store gutta elsker apport og det å jobbe. Begge to er premiert på apportprøver i AK, Dirk med 1.AK apport og 10 poeng i alle øvelser. Lio har en finfin 3.AK apport. Herlig å se hvordan de storkoser seg med søkapport.

Kenny er under innlæring og det går fremover. Har som mål å ta apportbeviset i løpet av sommeren. Har vurdert noen apportprøver om han vil svømme utover sommeren.

Posted in Apport, Hverdags | Leave a comment

God påske

Vi ønsker alle en god påske.

Posted in Hverdags | Leave a comment

Lofsdalen

4-7 april arrangerte Rypejentene treningssamling i Lofsdalen.
Vi dro hele familien oppover og Kenneth var instruktør alle dager. Jeg var med fredag og lørdag. Fredag hadde jeg med Kenny og Lio og kun Kenny på lørdag.

Vi kjørte beltebil opp til fjellet og trente i nydelige terrenger. I år var dessverre ikke værgudene på vår side så det var tåke, vind og snø. Vi hadde likevel noen fine dager på fjellet og ryper så vi også.

Kenny sin første tur på fjellet og han hadde stor utvikling på disse to dagene. Det var veldig moro. Han avsluttet med et fuglearbeid på slutten av siste dagen. Veldig gøy og moro å se at han søksmessig begynner å våkne. Artig med unghund.

Ikke så mange bilder pga været.

Posted in Hverdags, Jakttrening | Leave a comment

Bronsemerke bestått

Jeg og Kenny har bestått bronsemerkeprøven i lydighet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poeng:
10 er best og sluttpoengene regnes ut fra ulik koeffisient.

Tilgjengelighet: 10
Lineføring: 8,5
Dekk fra holdt: 5
Innkalling fra sitt: 7,5
Stå under marsj: 7
Enkelt dekk: 8
Helhetsinntrykk: 9
Sum 48, sum etter koeffisient: 139,5

Vi er veldig fornøyd 🙂 Kenny er snart 10 mnd og ikke gamle gutten. Vi vet hva må jobbe videre med når det gjelder lydighet. Nå blir fokus apport og jaktdressur.

Posted in Dressur, Hverdags | Leave a comment

Helg på hytta

Vi har vært på hytta i helga.
Planen var at Kenny skulle få sin første tur på fjellet, men pga mye snø og svømmeføre utgikk det. Dirk og Lio fikk en liten tur på lørdag, men det var håpløst føre.

Kenny fikk være med i akebakken og der lekte han med Lennxox, hunden til broren min.

Posted in Hverdags | Leave a comment

Vår i lufta

Mildvær og masse snø har forsvunnet de siste dagene. Følelse av vår. Og så er vi bare i februar ……

Posted in Hverdags | Leave a comment

Kenny 8 måneder

I dag er Kenny blitt 8 måneder. Som tiden flyr. Synes ikke det er lenge siden vi hentet hjem en liten valp og vipps så er han blitt 8 mnd.

Kenny er en utrolig kul hund. Han tar meste på strak labb, lettlært, kvikk og treningsvillig.Vi går på dressurskurs og det er fremgang fra gang til gang. Rett og slett herlig å trene med.

I går var han med på årsmøte til Rypejentene. Mye nytt men han oppførte seg eksemplarisk. Han fikk hilse på noen andre hunder, masse folk, lå pent på plassen sin og oppførte seg som at dette hadde han gjort mange ganger før. Herlig, akkurat sånn jeg liker det. Kort sagt, vi er veldig fornøyd med Kenny 🙂

Posted in Hverdags | Leave a comment

Kenny prøver Farmina Pet Foods

Vi har de siste årene foret med svenske Robur men Kenny får en del gass i magen, så bestemte oss for å prøve noe nytt. Valget falt på Farmina som er et italiensk premiumfor med høy andel kjøtt. Det er en stor jungel av tørrfor å velge mellom og dette foret ble jeg anbefalt av en bekjent. Og etter å ha lest om foret så ble jeg nysgjerrige på å prøve.

Kenny prøver varianten med lam, gresskar og blåbær.

Kopierer ingredienslisten fra nettsiden:
Fersk benfritt, lam (24%), tørket lammekjøtt (24%), ertestivelse, kyllingfett, tørket sild, tørket gresskar (5%), fersk sild, tørkede hele egg, fiskeolje (fra sild), ertefiber, tørket gulrot, tørket alfalfa, kyllingbrusk (kilde til glukosamin og kondroitinsulfat), inulin, fruktooligosakkarider, ekstrakt av gjær (kilde til mannanoligosakkarider), tørket blåbær (0.5%), tørket spinat, psyllium (0.3%), tørket eple, tørket appelsin, tørket granateple, natriumklorid, tørket ølgjær, gurkemeierot (0.2%).

Jeg er ingen ernæringsekspert men jeg liker at det er både fersk og tørket kjøtt. Dette er mye bedre enn bare mel som mange fortyper bruker.

Posted in Ernæring, Helse, Hverdags | Leave a comment