Dressur med provokasjons-innkalling

Brått var det tirsdag og dressur trening med Rypejentene igjen. Vi stilte «mannsterke» i dag med rundt 10 personer. Kjempe moro. Ann Kristin stilte sporty opp som instruktør. Tusen takk 😀

Vi startet med fellesdekk og Amigo var riktig så flink han. Han husker tydeligvis den øvelsen. Etter fellesdekk kjørte jeg sitt-dekk-sitt på avstand – slik som på lydighets konkurranser. Har slitt med at han ikke setter seg opp, men det begynner å løse. Dog kryper han litt fremover, men shit au.

Deretter trente vi sitt og bli sittende. Det gikk også strålende.

Vi avsluttet med innkalling med ekstrem provokasjon (ihvertfall for Amigo)
Det står 4 personer/figuranter på langs oppover og øvelsen går ut på å kalle til seg hunden mens figurantene forstyrrer.  Figurantene fikk sitte på huk, lov å kalle på hunden og ha godbiter. Med en hund som er så super sosial som Amigo og ikke helt stødig innkalling i slike situasjoner, så gikk det akkurat som forventet på første forsøk. Jeg setter fra meg Amigo, går forbi rekka og roper han inn. Alle mennesker er potensielle kosevenner, så Amigo hilser på alle fire personene på rekke før han kommer til meg …….ikke overraskende. På forsøk nr to fikk ikke figurantene lov å si noe eller gi godbiter. Husker ikke om han hilste på 2 eller 3 før han kom. Forsøk 3 var at figurantene stod oppreist helt passive og da hilste han bare på første personene før han kom løpende.

Synes det var en bra øvelse og helt klart noe vi må trene mer på. Fikk skryt for at jeg jobbet bra, men kan bli enda bedre. Skal filme den øvelsen en gang, virkelig artig ny vri på innkalling.

Og vips var timen over. Litt dårlig samvittighet for at jeg ikke fikk trent med Toya. Skal gjøre det neste gang. Hun trenger litt trening hun også.

This entry was posted in Dressur. Bookmark the permalink.

6 Responses to Dressur med provokasjons-innkalling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *