Dressur trening og friområde

Da var det onsdag og dressurkurs i Nittedal igjen. Planen var å rette opp fadesen fra sist gang og redde vår ære. Og det klarte vi 🙂 Amigo var normal i dag, lineføring med kontakt, ingen sprekk på sitt med provokasjoner eller sprekk på innkalling av en og en hund hvor han ble sittende igjen tilslutt. Så da må man være fornøyd.
På apporten så grep han de første gangene selv, men så måtte jeg hjelpe til litt etterpå.
Vi må helt klart jobbe mer med forstyrrelser rundt. Vi får ikke vært med neste gang pga sommerfest med jobben. Om to uker er det duetrening (og bursdagen til Toya, hun blir 10år).

Vi skal fortsette å jobbe videre og stå på. Fikk litt innspill på hva jeg som fører/trener kan gjøre bedre, så det skal jeg jobbe med.

Trente litt apport med Toya også. Det er så gøy med henne, for hun er så stødig på apport og bryr seg katta om hva som skjer rundt. Mye kan sies om Toya, men hun er en knakende god apportør 🙂 Tror hun synes det var gøy å jobbe litt også. Hun var nesten litt overheit på apporten – dvs at hun tjuvstartet på å løpe ut for å hente. Ser at hun tidvis er litt udressert, så får stramme inn tømmene på henne også. Hun gjør ikke noe galt, men hun rusler litt i egen verden noen ganger.

Etter treningen dro vi til friområdet som Nittedal Jeger og Fisk har, ligger like ved Exporama på Hellerudsletta. Flott inngjerdet område. Vi var der alene og gikk en drøy 40min tur. Hundene storkoste seg. Ganske kupert og tett terreng. Synes begge to holdt bra kontakt.

Innbiller meg at det er bedre trening for Toya å løpe løs i kupert terreng kontra sykling. Løs styrer hun tempo selv og bygger kondis og muskler. Med sykling tror jeg hun pusher seg selv litt mye siden hun er en trekkmaskin.

1 tanke om “Dressur trening og friområde

  1. Så bra dere har et friområde som dere kan bruke. Som du vet, så er jo jo tilhenger av at hundene bør få løpt litt fritt 😉 Jeg syns selv de får best uttelling av det. Og jakthunder spesiellt må jo ha den treningen ikupert terreng, sånn at det ikke blir rett ut i skogen, fjellet og myrene og løpe uten noe særlig med trening først. (men de fleste trener jo jevnt hele tiden da) Lykke til videre med treningen! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *