Hundemat, foring og snacks

Et stort tema når man har hund er hva slags hundemat man skal gi. Det er en stor jungel av merker, både tørrfor, våtfor og kjøttfor. Min erfaring er at man må prøve seg frem og finne det foret som passer best for sin egen hund. Alle hunder er ulike og reagerer deretter.

Jeg har tidligere foret 1 år med kjøttforet Vom og Hundemat. Her kan du lese mer om det.
Synes ikke det gav så stor forskjell kontra tørrfor og siden tørrfor er lettere å håntere så benytter jeg det til daglig. Og heller supplerer med kjøtt når det passer. Har tenkt å supplere med litt kjøtt fra Norwegian Polar til vinteren. Synes NP fungerte fint og veldig lett å håntere siden det er varmebehandlet. To av våre hunder har lett for å legge på seg, så en må være nøye med mengden. Og det er letter med NP enn Vom og Hundemat.

Gutta boyz spiser Pro Plan. Jeg har brukt Pro Plan siden 2006 og er veldig fornøyd. Har prøvd litt andre merker innimellom men kommer alltid tilbake til Pro Plan. Dirk har spist Hills tidligere, men prøvde Pro Plan da jeg og Kenneth ble sammen. Og siden han fungerer fint på det, så spiser begge gutta dette. Veksler mellom normal og aktiv, alt ettersom sesongen. Avføring, pels og poter er fine, samt at matlysten er på topp.

Toya har spist Pro Plan frem til mai i år. Da byttet jeg til Hills j/d reduced calorie. Grunnen er at dette foret skal være bra for hunder med stive ledd og siden Toya er en voksen dame så bestemte jeg meg for å prøve. Og synes det fungere veldig fint. I tillegg har hun gått ned noen kilo og lett å holde i vekt. Det er et kjempe pluss da vekt har vært en utfordring på Toya i maaaaaaange år. 

Vi forer to ganger om dagen, morgen og middag/kveld. Hundene får olje i maten, veksler litt mellom OmegaNor og Selolje fra Troll (får ikke linket til). Jeg har brukt OmegaNor i mange år da Rypejentene har avtale med de, samt at man ved abonnement får tilsendt oljen i posten. Veldig praktisk.

Ved siden av mat så får de gjerne litt snacks eller bein. Kjøper som regel margbein i Sverige sånn at de får noe å gnage på. Synes Handlers har bra utvalg i snacks, samt at treningsgodbitene derfra er kanon gode. De kan virkelig anbefales, lette å dele og smulderer ikke.

This entry was posted in Ernæring, Hverdags. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hundemat, foring og snacks

  1. Pingback: Purina Pro Plan |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *