Jakt 2011

Gruppebilde, Ingunn, meg, Bente og Britt


Da er vi hjemme igjen etter en fantastisk jakt i Lierne.

Vi reiste oppover onsdag 14 september. Noen små stopp underveis og vi hadde regnværet som trofast følgesvenn oppover.
Rask tur innom Jokern Lierne før vi satte kursen mot hytta. Vi måtte ro over et vann og traske 2,5km i blaut myr opp til hytta. Akkurat den turen opp må jeg ærlig innrømme at jeg hatet, sekken var tung, trøtt og sliten, tungt å gå i myra og mørkt ble det også. Men vi kom da opp og Amigo kløvet 5kg og trakk mor oppover.

Siden det har regnet mye var det masse vann i terrenget og første dagen ble brukt på myrene rundt hytta, samt sjekke hvor man kunne komme over alle bekkene.
Fant tilslutt ut at det beste var å krysse ved hytta og bare man var rask nok over kom man delvis tørrskodd over. Glad jeg hadde gamasjer siden jeg kun har lave fjellsko.

Vi har hatt noen flotte dager på fjellet. Lørdag og søndag kom sola og det var deilig. Det er utrolig flott terreng, kort vei opp til fjellet og bra med fugl. Hundene har hatt mange situasjoner hver dag.

Amigo har hatt en utrolig læringskurve. Han har hatt en del støkk i høst og litt ustrukturert søk, men etter noen fuglearbeid skjønte han cluet og har siden jaktet riktig på vinden og levert mange flotte fuglearbeid. Dessverre for Amigo var både matmor og de andre jentene dårlige skyttere så vi fikk ikke felt fugl for han. Men det var nærme på! Jeg er veldig fornøyd og før vi reiste hadde jeg et håp om at Amigo skulle utvikle seg til en god høyfjellshund. Han har vært trent mest på lavland og har liten erfaring med høst ryper (vi har jaktet i Sollia de siste årene og ikke sett en fjær). Han har virkelig utviklet seg og han blir bare bedre og bedre.

Toya har ikke hatt altfor mange slipp og man begynner å merke at alderen hennes. Hun holder koken, men er helt klart sliten. Siden jeg ikke stoler 100% på henne på fjellet, så har hun fått litt begrenset slipptid. Dog er hun æresmedlem og gullmerke innehaver av trekkhund klubben ……. Skjønner ikke at hun orker. Hun klarer rett og slett ikke gå pent i bånd på jakt.

Bilder kommer i Picasa albumet når jeg får sortert de.

Amigo har blitt en skikkelig høyfjellshund i løpet av jakta

2 tanker om “Jakt 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *