Klikker trening

I går hadde vi en hviledag da hundene var slitne etter skituren søndag. I dag har vi gått en tur ved Haugerseter og trent litt inne.

Toya har lært en del «sirkus» kunster eller triks som det så fint heter. Ting som å sitte bamse, high five, spill død, snurr rundt etc
Til dette har jeg brukt klikker trening. Dvs si at hunden selv skal tilby adferden og man benytter klikkeren til å belønne hunden akkurat i det sekundet h*n gjør som ønsket. Altså benytter jeg selve klikkerboksen som et timings verktøy. Synes denne treningsformen gir bra hodebry for hunden, og det skaper samarbeid og vi har det morsomt sammen. Sikkert ikke så mange som synes dette er nyttig jaktmessig men dem om det.

Har startet så smått med Amigo også. Ikke kommet så langt enda. Han er veldig passiv, så det tar litt tid å komme til punktet hvor han tilbyd ulike ting. Akkurat sånn var Toya også. Og det er ikke så rart når de normalt trenes på en helt annen måte. ( normal dressur trening ). Blir ofte at jeg hjelper til litt i starten med å vise, så sånn sett er det ikke 100% klikker trening. Men shit au.

Ved siden av denne hodebry treningen så trener Amigo og jeg på utstillings trening – dvs stå pent. Vi har meldt oss på utstilling i Gjøvik 30 januar, så greit med litt trening.

Ellers leker de mer og mer sammen. I går kveld hadde de dra kamp med fleece leken jeg kjøpte for en liten stund siden. Utrolig morsomt. Her om dagen la faktisk Amigo seg inntil Toya i hundesenga uten at jeg ba om det. De ligger seg normalt ikke sammen/inntil hverandre, så utrolig søtt at han gjorde det. Tror de trives sammen 🙂

Etter jul skal vi starte å trene dressur en dag i uka hos Nannestad Hundeklubb. Det blir bra. Blitt lite apport trening, men det skal vi ta opp igjen. Har tenkt til å ta med dummy på fjellet og kjøre apport etter fuglearbeid. Har ambisjoner om å komme i VK etterhvert og da er det fint å ha apport delen på plass. Forventer ingen problemer der, men greit å trene på det.

Kjenner at trenings lysten kommer tilbake 🙂 Og det er deilig. Vært ganske dødt en stund og det har blitt minimalt med trening det siste året. Men nå er vi på vei tilbake for fult. Herlig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *